Skip to content

AI – ’Talk of the town’ eller kunstig limbo?

Knowit Experience-delegationen havde høje forventninger, da de satte kursen mod dette års Web Summit i Lissabon, Portugal. Web Summit, som er en af tech-industriens mest betydningsfulde konferencer, er kendt for at levere et spektakulært og imponerende show. Dog overlod dette års program mere til fantasien, end mange måske havde håbet.

Altice Arena skabte den perfekte ramme for 80.000 teknologientusiaster fra hele verden, der mødtes for at netværke, lære og lade sig inspirere inden for områder som med-tech, reklame, robotteknologi, e-commerce, content creation, gaming og alt derimellem!

websummit1-squooshed

Knap så overraskende var kunstig intelligens (AI) hovedpersonen i enhver paneldebat og keynote-tale, samtidig med at det var en primær USP blandt de mange spændende start-ups, der havde indtaget arenaens messestande.    

Og hvorfor skulle det også være anderledes?  

AI lægger an til at blive en af de mest banebrydende og revolutionerende værktøjer vi har set siden internettet. Mens virksomheder udforsker nye måder at bruge AI på og bygger unikke tjenester ved hjælp af tilgængelige API'er, venter de fleste stadig i spænding. Denne spænding knyttet sig til de valg og prioriteter af aktørerene bag nævnte API'er og LLM'er. Samtidig er regeringerne også i gang med at udvikle politiske reguleringer for brugen af AI, både nationalt og internationalt.

Websummit2-squooshed

Diskussionen om regulering førte til omfattende debatter med interessante vinkler på balancen mellem sikker anvendelse af AI og de etiske spørgsmål omkring dets langsigtede potentiale. Derudover kom der bud på den virkelighed vi går i møde, hvis vi ikke er særligt opmærksomme på områder, hvor persondata er særligt følsomt. 

Det stod dog klart, at vi stadig befinder os i de indledende stadier af disse politikker, da debatterne forblev på et hypotetisk niveau uden konkrete handlinger at pakke med hjem i kufferten.  

Dette blev understreget yderligere, da de vigtigste aktører, der udgør den tekniske rygrad i de fleste AI-projekter, ikke var til stede ved årets konference. Den manglende tilstedeværelse betød at, selvom der var samtaler om AI's potentiale og dets mulige revolution af forskellige områder, kunne meget få præsentere et Proof of Concept med håndgribelige data. 

Ugerne op til konferencen var præget af en Twitter-kontrovers, der resulterede i den tidligere CEO for Web Summit’s fratrædelse, hvilket forklarer nogle af konferencens no-shows.  
Web Summit-teamet håndterede dog situationen på imponerende vis og satte scenen for en fantastisk konference i hjertet af Lissabon.  

Vi ville blot ønske, at standene repræsenterede en bredere vifte af emner, og at AI'en – hvis muligheder ikke var så konkrete som håbet – ville vige til fordel for andre spændende innovationer.

Websummit3-squooshed

Efter fire gode og tankevækkende dage vender Knowit Experience – delegationen tilbage til kontoret fuld af undren, energi og idéer til fremtiden – dog ikke meget klogere på AI. Heldigvis behøver vi ikke vente længe, da Microsoft Ignite-konferencen også fandt sted samme uge og gav os konkrete oplysninger om den næste spændende bølge af Generative AI. Vores partnerskaber med Microsoft og Google holder os opdaterede, og giver os mulighed for at arbejde med de nyeste værktøjer, der udvikles på området.  

Vi forbliver nysgerrige og fortsætter med snuden i AI-sporet, vel vidende at alle svarene ikke er tilgængelige for os 

… endnu.