Blog | Knowit

Hvorfor du bør overveje at opgradere fra Umbraco 7/8 til Umbraco 13

Skrevet af Amalie Wowern | Oct 15, 2024 6:00:00 AM

Som mange af os, der har arbejdet med Umbraco i flere år, ved, kan det være fristende at blive ved med en ældre version, især hvis tingene fungerer som de skal. Men jeg vil gerne dele nogle tanker om, hvorfor det kan være en god idé at overveje en opgradering til Umbraco 13 – og hvordan vi hos Knowit kan hjælpe dig med at gøre processen så gnidningsfri som muligt.

Lærdomme fra fortiden

Da Umbraco 7 kom på banen, var det en spændende tid med mange tredjepartspakker, som vi alle ivrigt prøvede af. Desværre er mange af disse pakker ikke blevet vedligeholdt, hvilket har gjort opgraderinger mere besværlige. Mange virksomheder har oplevet problemer, når de har forsøgt at holde deres hjemmesider ajour, fordi afhængighederne simpelthen er blevet forældede.

Med Umbraco 13 er vi blevet klogere. Nu er der langt flere indbyggede funktioner, der gør det muligt at reducere afhængigheden af tredjepartskomponenter, og de komponenter, vi bruger, er nøje udvalgt for deres vedligeholdelse og sikkerhed.

Fordelene ved at opgradere til Umbraco 13

At opgradere fra Umbraco 7 eller 8 til Umbraco 13 kan give betydelige fordele for både dig og din virksomhed, ikke kun teknisk men også økonomisk. Her er nogle konkrete eksempler og fakta, der kan understøtte en beslutning om at opgradere:

 

Forbedret Ydelse og Ressourceoptimering:

Umbraco 13, bygget på .NET 8 og ASP.NET Core 8, leverer markant bedre ydelse. En opgradering kan reducere ressourceforbruget på platforme som Azure, hvilket kan føre til besparelser. For eksempel, hvis en kundes løsning er blevet optimeret og reduceret i serverbelastning, kunne det svare til at spare ressourcer, der i sidste ende kan omregnes til miljømæssige besparelser, såsom at undgå fældningen af et bestemt antal træer (Umbraco).

 

Øget Sikkerhed:

Sikkerheden er forbedret betydeligt i Umbraco 13 gennem anvendelsen af den nyeste .NET 8-teknologi, som inkluderer avancerede sikkerhedsfunktioner som SHA-3kryptering. Dette gør din hjemmeside mere robust over for moderne sikkerhedstrusler, hvilket er essentielt i dagens digitale landskab (Umbraco).

 

Ny Funktionalitet med Headless og Composable CMS:

En af de mest spændende tilføjelser i Umbraco 13 er det nye Content Delivery API, som understøtter en headless eller composable arkitektur. Dette betyder, at du nu kan levere indhold på tværs af forskellige platforme og enheder på en mere fleksibel måde uden behov for tunge tilpasninger (Umbraco).

 

Mindre Afhængighed af Uvedligeholdte Tredjepartskomponenter:

Mange virksomheder har tidligere benyttet sig af tredjepartskomponenter i Umbraco 7, der desværre ikke længere bliver vedligeholdt, hvilket gør opgraderinger mere komplekse. Umbraco 13’s forbedredefunktioner og indbyggede løsninger betyder, at du kan reducere afhængigheden af disse komponenter, hvilket gør din løsning mere fremtidssikret og lettere at vedligeholde (Umbraco).

 

Forbedret Brugeroplevelse og Fleksibilitet:

Umbraco 13 kommer med opdateringer som en forbedret TinyMCE editor og strukturerede blokke direkte i Rich Text Editor. Disse funktioner gør det lettere for redaktører at skabe komplekse layouts uden at være afhængige af avanceret teknisk viden, hvilket effektiviserer indholdsproduktionen (Umbraco).

 

 

Disse forbedringer er ikke bare teoretiske – de har allerede vist sig at være praktiskanvendelige i virkelige kundecases. Med de rette værktøjer, som det vi har udviklet hos Knowit, kan opgraderingsprocessen være både glat og hurtigt overstået, så du kan nyde godt af de nyeste teknologier uden de typiske hovedpiner forbundet med opgraderinger.

Hvis du vil vide mere om fordelene ved at opgradere og se, hvordan det kan forbedre din løsning, kan du læse mere i denne artikel om Umbraco 13 eller dykke ned i denne dybdegående blogpost om hvorfor opgraderinger er nødvendige.